Maak een foto met je Demetra dermatoscoop

Patiënten met verdachte huidafwijkingen beter helpen?

Digitale huidzorg toegankelijk,
leerzaam én makkelijk maken

Het is onze missie om de huidkankerdiagnostiek in de huisartsenpraktijk te transformeren. We doen dit door deze zorg meer digitaal toegankelijk te maken voor huisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants. 

Huisarts Michiel Berenschot

Expert in dermatoscopie Michiel Berenschot

In 2009 schreef ik een paper in de huisartsenopleiding over een artikel dat aangaf dat de huisarts goed in staat is om de dermatoscoop te gebruiken. Ik was meteen gegrepen door het idee dat je dat als huisarts zelf kon. Hierop volgde de Boerhaave cursus die mij onzekerheid en verwarring gaf. Zonder goede kennis van zaken leek het mij niet veilig om de dermatoscoop te gebruiken. Sindsdien heb ik me gespecialiseerd in dermatoscopie. Ik heb zelf de onzekerheid ervaren in de eerste jaren van het gebruik van de dermatoscoop en ik wil graag andere huisartsen hierbij helpen. Mijn missie is om zo veel mogelijk huisartsen, VS en PA te onderwijzen in de dermatoscopie. Ik wil collega’s inspireren en hen het vertrouwen geven dat dermatoscopie goed te leren is. Ik haal er veel plezier uit wanneer cursisten het gebruik van de dermatoscoop onder de knie krijgen. Ik zie een toekomst waarin huidkanker diagnostiek in de eerste lijn sterk verbeterd kan worden en waar kennis en kunde in het gebruik van de dermatoscoop de standaard is.

Maartje Spit

Expert in dermatoscopie Maartje Spit

Door mijn passie vond ik mijn plek. In 2009 ben ik gestart als verpleegkundig specialist in de huisartsenzorg. Vanuit deze functie heb ik me gespecialiseerd in de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen met de dermatoscoop. Het is mijn missie om de huidkankerzorg in Nederlandse huisartsenpraktijken te verbeteren door huisartsen, VS en PA te trainen in de herkenning van verdachte huidafwijkingen met de dermatoscoop. Ik geef graag les over dit onderwerp op congressen en opleidingsinstituten. Eerder was ik te gast bij Huisarts Podcast. Voor mijn inspanningen voor de huidkankerzorg in Nederland heb ik in oktober 2021 de Els Borst prijs ontvangen. Een nieuwe impuls om de huidkankerzorg naar een hoger plan te tillen Laten we het samen doen! 

Tccn regelt en levert digitale zorg
Dermicus|abarco company

Dermicus, gespecialiseerd in teledermatologie en skin imaging oplossingen, TCCN, de referentie voor digitale zorg in Nederland, en teledermatoscopie.nl gespecialiseerd in dermatoscopie hebben de handen ineen geslagen om de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen in de huisartsenpraktijk middels technologie en onderwijs te faciliteren en te verbeteren.   

Teledermatoscopie.nl

Digitale huidzorg toegankelijk, leerzaam én makkelijk maken zodat er een betere huidzorg dichtbij de patiënt thuis mogelijk wordt.

Werkinstructie

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van teledermatoscopie in de huisartsenpraktijk en  leerzame casussen ontvangen?

Michiel Berenschot, MSc
BIG-nummer 89065627901
info@teledermatoscopie.nl 
KvK 34378316

Maartje Spit, MSc, M ANP
BIG-nummer 59058254330
info@teledermatoscopie.nl 
KvK 72973897

Privacy Statement

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten