Maak een foto met je Demetra dermatoscoop

Onzeker over je dermatoscopische vaardigheden?

Vertrouwen in je diagnose door betrouwbaar teledermatoscopisch advies

E-learning voor veilige teledermatoscopie

Heb je zorgen over het missen van huidkanker? Teledermatoscopie biedt een effectieve ondersteuning in diagnostiek, maar alleen wanneer dit veilig en zorgvuldig wordt uitgevoerd. 

De veiligheid en betrouwbaarheid van teledermatoscopie zijn cruciaal. Wij streven naar de hoogste kwaliteit en nauwkeurigheid in ons advies, zodat je kunt vertrouwen op een accurate diagnose.

Voor veilig en betrouwbaar advies op afstand mogen we geen essentiële informatie missen. Een zorgvuldige aanvraag is daarbij van levensbelang.

Op afstand worden de beelden beoordeeld

In deze e-learning teledermatoscopie leer je

Welke informatie nodig is en hoe je kwalitatief goede foto's kunt maken. Rust je uit met de expertise om effectief en veilig te werken met teledermatoscopie. Je leert wat wel en niet geschikt is voor teledermatoscopie. 

De e-learning maakt je bekwaam in het herkennen van afwijkingen en stelt je in staat om hoogwaardige, gestructureerde aanvragen te doen voor teledermatoscopische consultaties. Het biedt inzicht in de cruciale waarde van risicofactoren en geeft ook klinische informatie voor betrouwbare diagnoses.

Bij onze consultatie en ons advies streven we naar persoonlijke feedback voor een optimale leercurve. Om deze feedback effectief te benutten, is een zekere basiskennis vereist. Daarom adviseren we je om een basiscursus te volgen voor een maximaal leereffect, zodat je vertrouwen en plezier krijgt in dermatoscopie.

Voor een minimaal basisbegrip van de methodiek van dermatoscopie, bespreken we kort de essentie. Voor een maximaal leereffect adviseren we je om de e-learning teledermatoscopie te volgen. Krijg vertrouwen en plezier in dermatoscopie! 

Inhoud van de e-learning teledermatoscopie

  • Kwaliteit van de aanvraag
  • Technische voorwaarden en fotografie
  • Indicaties dermatoscopie
  • Klinische beoordeling
  • Basis dermatoscopie

Je ontvangt de e-learning verspreid over 5 dagen

inhoud e-learning teledermatoscopie

Introductie en Kwaliteit van de aanvraag

Risicoschatting teledermatoscopie BCC leeftijd

Risicoschatting

Kwaliteit van de beoordeling, didactisch teledermatoscopisch consult

Kwaliteit van de beoordeling

Mini training dermatoscopie NHG richtlijn

Mini training dermatoscopie

Aanbod  Demetra handermatoscoop

Afronding, toets en pilot

Bonus: mini training dermatoscopie 2.0

Bonus: mini training dermatoscopie 2.0

Bij een score van >70% ontvang je een certificaat teledermatoscopie voor de huisartsenpraktijk

Procedure en toets

Maak vervolgens ter afsluiting van de e-learning de toets. Indien je > 70% goed hebt, ontvang je direct een certificaat per mail.

Doe mee aan de pilot of nog verder leren?

Om huisartsen te helpen met de diagnostiek is een pilot gestart in samenwerking met TCCN en Dermicus. TCCN levert hierbij het digitale platform en Dermicus levert een digitale dermatoscoop (Demetra) aan huisartsenpraktijken in Nederland. Lees verder aan welke voorwaarden je als behandelaar en praktijk moet voldoen om mee te kunnen doen aan deze pilot.

Heb je behoefte aan meer nascholing over dermatoscopie? Kijk dan eens op het landelijk nascholingsoverzicht van dermatoscopie.nl.  

Is deze e-learning voor mij geaccrediteerd?

De e-learning is op dit moment niet geaccrediteerd. Wel ontvang je na afloop een certificaat van deelname indien je > 70% van de toetsvragen juist hebt beantwoord. 

Hoeveel tijd kost de e-learning mij? 

De tijdsinvestering voor de totale e-learning is 1 uur en 10 minuten. Wil je ook de bonus training doen dan komen er nog 20 minuten bij. Deze training is optioneel. 

Hoe kan ik de e-learning volgen?

Na het invullen van je gegevens krijg je direct de link naar de e e-learning in je mailbox! Je bepaalt zelf wanneer je deze kijkt en op welk device zoals desktop, mobiel en tablet. Je hebt alleen een werkende internetverbinding nodig. Je kunt de e-learning zelfs via een smart tv kijken! Wil je alle dermatoscopie plaatjes groot kunnen zien? Dan raden we je aan om de training via desktop te bekijken. 

Is de e-learning alleen te volgen als ik meedoe aan de pilot dermatoscopie?

Nee! Je kunt meedoen aan de e-learning wanneer je beschikt over een dermatoscopie én je huisarts, verpleegkundig specialist of physician assistant bent. 

Kan ik de e-learning na afloop terugkijken?

Jazeker. Na de laatste video ontvang je een link naar de pagina waar alle video's terug te kijken zijn.

Ik ben op zoek naar een cursus dermatoscopie waar vind ik deze?

Op de website Dermatoscopie.nl staat een landelijk overzicht van geaccrediteerde dermatoscopie cursussen. 

Teledermatoscopie.nl

Digitale huidzorg toegankelijk, leerzaam én makkelijk maken zodat er een betere huidzorg dichtbij de patiënt thuis mogelijk wordt.

Werkinstructie

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van teledermatoscopie in de huisartsenpraktijk en  leerzame casussen ontvangen?

Michiel Berenschot, MSc
BIG-nummer 89065627901
info@teledermatoscopie.nl 
KvK 34378316

Maartje Spit, MSc, M ANP
BIG-nummer 59058254330
info@teledermatoscopie.nl 
KvK 72973897

Privacy Statement

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten