Heine Delta 30

Meekijkconsult met je eigen dermatoscoop

We helpen ook collega’s die zelf al beschikken over een dermatoscoop en hierbij willen laten meekijken tijdens de beoordelingen. Bijvoorbeeld als je net gestart bent met een dermatoscoop en net een cursus gevolgd hebt. Het helpt dan om feedback te krijgen op de patronen, kleuren en aanwijzingen die je ziet. 

Binnen 24 uur antwoord met toelichting

Geniet als behandelaar van deze voordelen:

 • Snelle diagnose voor de patiënt; 
 • Minder verwijzingen;
 • Geen eigen risico voor de patiënt;
 • Beoordeling op afstand;
 • Feedback middels de patroonanalyse; 
 • Suggesties ter verbetering van de fotografie/teleconsult;
 • Meer zelf behandelen in de huisartsenpraktijk.

Voorwaarden voor deelname met een eigen dermatoscoop

 • Behandelaars beschikken over een hybride dermatoscoop waarvan de beelden te digitaliseren zijn.
 • Behandelaars volgen bij de start een online nascholing teledermatoscopie.
 • Dit is van belang voor de kwaliteit van de aanvraag zoals:
  • Kwaliteit van de beeldvorming: Minimale afwijkingen moeten optimaal in beeld kunnen worden gebracht voor een juiste diagnose.
  • Kwaliteit van de casuïstiek: Voor een betrouwbare en nauwkeurige diagnose en advies is de klinische context (anamnestische informatie, klinische kenmerken en beschrijving van de laesie) ook van groot belang
Tjitske Huisman

Tjitske Huisman

Verpleegkundig specialist

''Prachtige beeldvorming met Demetra en tijdbesparend vanwege het automatisch uploaden. Bij twijfel maak ik gebruik van teledermatoscopie. Ik krijg snel antwoord. De patiënt weet snel waar hij aan toe is en ik leer een hoop van de gegeven feedback! Laagdrempelig, deskundigheidsbevorderend en kostenbesparend! Ik ben zeer enthousiast en krijg positieve reacties van patiënten!"

Deelnemer zonder foto

Huisarts

deelnemer pilot

"Ik krijg snel reactie van Michiel en Maartje met heel leerzame feedback. Mijn kennis groeit hierdoor niet alleen maar ik kan ook veel 2e lijns verwijzingen voorkomen. Ook patienten waarderen deze vorm van consultatie."

Carlie van den Borne

Carlie van den Borne

Huisarts

"Ik wilde meer in de 1e lijn kunnen doen en minder hoeven te verwijzen naar de dermatoloog. Ik heb nu meer tools om de diagnostiek compleet te maken. Goede samenwerking met Maartje."

Voldoet mijn dermatoscoop aan de vereisten?

Een dermatoscoop kan gepolariseerd en niet-gepolariseerd licht verspreiden; dit is afhankelijk van het type dermatoscoop. De moderne dermatoscopen bieden vaak een hybride functie waarmee je kunt wisselen tussen deze twee vormen van licht; beide vormen zijn complementair in de beeldvorming. Voorbeelden van dermatoscopen met een hybride functie zijn bijvoorbeeld de Delta 20T , Delta One, Delta 30 en 30 Pro (Heine); Dermlite DL4, DL5. Voor meer informatie lees ook dit blogartikel.

Hoe krijg ik toegang tot de e-learning?

Je dient je hiervoor aan te melden via deze pagina. Daarna ontvang je binnen enkele minuten een mailtje met alle gegevens. Let op, soms belanden deze mails in de spam folder.

Kan ik als waarnemer deelnemen aan de pilot?

Dat kan indien de praktijkhouder akkoord is met de voorwaarden en de Demetra gebruikt wordt in deze praktijk. 

Ik ben huisarts in België, kan ik meedoen met de pilot?

Helaas is deze dienst momenteel niet voor Vlaamse collega's beschikbaar. Voor informatie over de mogelijkheden om Demetra te gebruiken mail Bart Danhieux van Dermicus: bart.danhieux@dermicus.com.

Ik ben specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten of VS/PA in deze setting, kan ik meedoen met de pilot?

Op dit moment is dit niet mogelijk. Voor informatie over de mogelijkheden om Demetra te gebruiken mail ons op info@teledermatoscopie.nl

Ik heb al een hybride dermatoscoop kan ik dan toch een meekijkconsult aanvragen?

Op dit moment is dit niet mogelijk via TCCN. Op dermatoscopie.nl kun je meer lezen over de mogelijkheden om een meekijkconsult aan te vragen met een hybride handdermatoscoop. 

Teledermatoscopie.nl

Digitale huidzorg toegankelijk, leerzaam én makkelijk maken zodat er een betere huidzorg dichtbij de patiënt thuis mogelijk wordt.

Werkinstructie

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van teledermatoscopie in de huisartsenpraktijk en  leerzame casussen ontvangen?

Michiel Berenschot, MSc
BIG-nummer 89065627901
info@teledermatoscopie.nl 
KvK 34378316

Maartje Spit, MSc, M ANP
BIG-nummer 59058254330
info@teledermatoscopie.nl 
KvK 72973897

Privacy Statement

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten