E-learning teledermatoscopie

Het programma bestaat uit vijf korte video’s en een bonus video. De lengte van de video's varieert van 5 minuten tot 21 minuten. 

Kwaliteit van de aanvraag

In deze eerste video training van 20 minuten gaan we na een korte introductie van start met de kwaliteit van de aanvraag. Aan de hand van casuïstiek laten we je zien:

  • wanneer je teledermatoscopie voor kunt inzetten;  
  • wat de randvoorwaarden zijn;
  • wanneer je beter géén teledermatoscopie kunt doen;
  • we geven praktische tips voor een goede beeldvorming.

Risicoschatting

Je leert over de belangrijkste risicofactoren voor huidkanker en het belang van een goede risicoschatting. Ook leer je waar je op moet letten bij het beschrijven van het lichamelijk onderzoek bij een teleconsult. De video duurt 12 minuten.

Kwaliteit van de beoordeling

Vandaag kun je starten met de 3e video van de training Teledermatoscopie.  We leggen je uit wat je mag verwachten als aanvrager van een goede beoordeling! De video duurt 5 minuten.

Mini training dermatoscopie

Blote oog diagnostiek is soms erg lastig waardoor patiënten soms onnodig behandeld of naar de dermatoloog verwezen worden. Ook wordt huidkanker niet altijd herkend. Hierbij is de dermatoscoop van waarde. De video duurt 21 minuten. 

Let op, wanneer je al een basiscursus dermatoscopie volgt, of hebt gevolgd dan is deze video wellicht te basaal. Daarom bieden we naast de mini-training ook een alternatief mini-training aan.

Afronding e-learning teledermatoscopie

Vandaag de afrondende video van de training teledermatoscopie én de toets. Dit kost je ongeveer 10 minuten! Bekijk eerst de video en maak vervolgens de toets.

Indien je > 70% goed hebt ontvang je direct een certificaat per mail.

Bonus: mini training dermatoscopie 2.0

Extra training voor degene die al een basiscursus dermatoscopie hebben gedaan: een aantal casussen.

Toets Teledermatoscopie

Maak vervolgens ter afsluiting van de e-learning de toets. Indien je > 70% goed hebt, ontvang je direct een certificaat per mail.

Teledermatoscopie.nl

Digitale huidzorg toegankelijk, leerzaam én makkelijk maken zodat er een betere huidzorg dichtbij de patiënt thuis mogelijk wordt.

Werkinstructie

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van teledermatoscopie in de huisartsenpraktijk en  leerzame casussen ontvangen?

Michiel Berenschot, MSc
BIG-nummer 89065627901
info@teledermatoscopie.nl 
KvK 34378316

Maartje Spit, MSc, M ANP
BIG-nummer 59058254330
info@teledermatoscopie.nl 
KvK 72973897

Privacy Statement

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten